Testimonial

Evelien en Sandra

Hallo mijn naam is Sandra en ik ben de trotse schoonzus van Evelien en namens haar schrijf ik dit stukje!


Evelien heeft een laag I.Q. als gevolg van een bloed propje in de hersenen en een kleine hersenbloeding welke voor, tijdens of ergens na de bevalling is ontstaan. Ze is een mooie jonge vrouw van 46 jaar oud en tot voor kort had ze veel last van overmatige gezichtsbeharing! Evelien leek er in een mannen huishouding eigenlijk nooit zo mee te zitten maar ik merkte aan haar als we ergens waren dat ze wel degelijk in de gaten had dat mensen (en vooral kinderen) haar aanstaarden, ze deed net of ze hen niet zag maar ik zag dat ze zich klein probeerde te maken en erg ongemakkelijk voelde. De instelling waar ze woont heeft het eerst met de huis schoonheidsspecialiste proberen op te lossen maar aangezien ze ook nog een vorm van Autisme heeft waren de hars behandelingen zeer onprettig voor haar! Met onze toestemming is men toen met Evelien naar het Atrium ziekenhuis geweest om met behulp van IPL (kort vertaald licht flits methode) haar van de overtollige beharing af te helpen, het was zowel financieel als emotioneel een waardeloze vertoning. De afgesproken aantal behandelingen, welke niet goedkoop waren, waren al lang verstreken en Evelien begon ook te klagen dat ze niet meer wilde, achteraf zijn we er achter gekomen waarom niet meer! We zijn er toen maar mee gestopt en Evelien leek zich erbij neer gelegd te hebben. Na een tijdje kwam echter toch weer het verzoek er iets aan te doen, we gingen akkoord maar ditmaal zou ik het op mij nemen. Dit bleek nog lastiger te zijn als gedacht, ik zal nooit weten of men haar niet als patiënte wilde hebben omdat ze verstandelijk beperkt is of omdat ze inderdaad een lichte vorm van epilepsie heeft, dit laatste gaf men als rede op. Ze is woonachtig in Hoensbroek en ik heb diverse schoonheidsspecialisten bij haar in de omgeving benaderd.
Uiteindelijk en achteraf gelukkig ben ik in Sittard bij DiBellezza terecht gekomen!!

Aan de telefoon gaf Karin me al aan geen enkel probleem met haar verstandelijke beperking te hebben, sterker nog ze heeft verschillende klanten uit een zorg instelling voor mensen met een verstandelijke beperking! Nadat ik Evelien op het hart gedrukt had dat we echt voor haar welzijn gingen en ik geen zin had in drama’s welke zich schijnbaar in het Atrium afgespeeld hadden zijn we aan onze behandelingen begonnen!! Evelien bleek heel bang te zijn en Karin heeft haar uitgelegd wat ging gebeuren en eerst op de hand laten voelen wat ze zou voelen, bleek dat men Evelien in het ziekenhuis met 2 personen in de stoel vastgehouden had om de behandeling te laten plaatsvinden, vandaar haar angst!!

Karin is echt geweldig ze legt iedere keer opnieuw uit wat gaat gebeuren en luistert ook vol aandacht naar Evelien’s verhalen. De haartjes in het gezicht werden spoedig veel minder dus ik dacht “nou zo vaak hoef ik dus niet meer op mijn vrije vrijdag naar Sittard” maar helaas, Karin deed het zo geweldig dat mevrouw nu ook haar oksels wilde laten behandelen, eerlijk is eerlijk ze had me er inderdaad een bos staan en in de zomer schiet ontharen er wel eens bij in met zoveel bewoners, oké we doen het!!

Momenteel is de stand van zaken dat Evelien erheen gebracht word voor haar oksels we de borstels boven haar ogen ook maar aan het doen zijn en aangezien ik toch altijd moet rijden lig ik nu na haar behandeling in de stoel zodat ik mijn pincet ook binnenkort vaarwel kan zeggen om mijn wenkbrauwen in bedwang te houden!
Behalve dat we dus zeer tevreden zijn met onze tot nu toe behaalde resultaten is het onder het genot van een kopje koffie ook nog altijd een beregezellig uitje!

Karin hartelijk bedankt alvast, veel liefs Evelien en Sandra